Vereniging

VLECS staat voor Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel, en is voor iedereen die begaan is met dit ras. 

Activiteiten
Ieder jaar organiseren we diverse activiteiten. Zo is er in het voorjaar de Kampioenschapsclubmatch (KCM), in het najaar de Familiedag en door het jaar heen worden er wandelingen georganiseerd, zoals de Nieuwjaarswandeling in januari en de najaarswandeling in november..

Vier keer per jaar ontvangen leden het digitale magazine VLECStime en vier keer per jaar de nieuwsbrief VLECSnieuws. In het tweede kwartaal organiseren we via zoom onze ledenvergadering. 

De Commissies:
Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Zo heeft de VLECS een drietal commissies:

 1. Fokadviescommissie

  Een van de belangrijkste taken van de VLECS is om zorgvuldig om te gaan met fokkerij van de cocker. De drie aspecten, gezondheid, karakter en uiterlijk moeten gewaarborgd blijven. Sinds kort bestaat de commissie uit een drietal leden: Mildred Ockers, Kristel Blankespoor en Margriet Knapper. Margriet is aangesloten vanuit het bestuur, waardoor de lijnen kort lopen.
  De commissie is een sparringpartner voor de aangesloten fokkers. Dat kan een advies zijn vanuit verschillende hoeken. Denk hierbij aan een advies over een voorgestelde combinatie van ouderdieren. Maar ook beginnende fokkers begeleiden rondom de dekking en bevalling alsmede de opgroei van het nest. Kortom, wat voor vraag u ook heeft, de Fokadviescommissie denkt graag mee. Mail naar: voorzitter@vlecs.nl

 2. Activiteitencommissie
  De taken van de Activiteitencommissie zijn vooral gericht op de organisatie, bedenken van de inhoud en de uitvoer van de activieiten die we organiseren voor leden en voor iedereen die geinteresseerd is dat wat we als VLECS realiseren. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van de jaarlijkse KampioenschapsClubMatch of de Familiedag. Ideeen hiervoor zijn altijd van harte welkom! Ook zoeken we leden die in deze commissie actief willen meedenken en mee organiseren. Interesse: stuur een mailtje naar info@vlecs.nl.

 3. PR-Commissie
  De PR-Commissie verzorgt de communicatie(middelen) voor de leden en voor iedereen die geïnteresseerd is in de Engelse Cocker Spaniel. De PR-commissie verzorgt onder meer de digitale uitgave VLECStime en VLECSnieuws. Ook verzorgt de commissie de redactie van de website en van de social media en de pr voor de activiteiten van de vereniging. De commissie bestaat uit vier leden: Rien Blankenstein, Vera Tummers, Denise van Lieshout en Jopie Denissen. Heb je ideeën, onderwerpen die je graag belicht ziet of tips? De PR-Commissie kun je bereiken via redactie@vlecs.nl.

Enthousiast over VLECS? Word lid! >>>

Huishoudelijk reglement
Lees hier het huishoudelijk reglement van de VLECS.

Privacy verklaring: klik hier