VLECS

Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniël

Opgericht februari 2011


VLECSdag 25 september 2016

Een dag vol plezier voor en door liefhebbers van de Engelse Cocker Spaniel

Wil jij je Engelse Cocker Spaniel een super leuke dag laten beleven en zelf in contact komen met andere liefhebbers en fokkers van dit geweldige ras? Dan is de VLECS-dag zeker iets voor jou!!!

 

Op zondag 25 september 2016 wordt het terrein van recreatieboerderij De Waltakke in Lochem omgetoverd tot een paradijs voor Engelse Cocker Spaniels en hun baasjes.

 

Locatie:                    Recreatieboerderij De Waltakke

Adres:                       Bolksbeekweg 7, 7241 PH Lochem

Tijdstip:                     tussen 10.30 en 16.00 uur

Entree:                      € 2,00 per bezoeker, te betalen op de dag zelf

 

Programma*

Trimdemonstratie en advies over vachtverzorging

Meer weten over de juiste vachtverzorging? Mireille van Hogendorp ontvangt veel cockers in haar trimsalon. Vraag haar tips voor het juiste onderhoud van je spaniel.

Dogdance

In deze hondensport reageert de hond perfect op de commando’s van de geleider, zodanig dat het lijkt of zij samen op de maat van de muziek dansen. De hond voert diverse oefeningen uit zoals een slalom tussen de benen, een rondje om de geleider of een sprong over arm of been. De mogelijkheden zijn eindeloos en plezier voor baas en hond staat voorop! Annelies Peters is samen met haar honden Tender en Paddy actief in deze sport, en helpt je graag met het aanleren van een aantal oefeningen.

Puzzelplezier

Een aantal laagdrempelige puzzeltjes voor baas en spaniel met o.a. Marijke van Saet.

Hondenkeuring

Heb je je hond als eens laten keuren op een show? Laat je spaniel beoordelen door Adele Werten en Elly van der Starre, zelf fokkers en groot liefhebbers van het ras. Je ontvangt een verslag; er wordt niet gekwalificeerd. Schrijvers: Jacques de Hond, Carolien Hondebrink.

Tombola

Koop een lot voor €1,- en maak kans op leuke prijzen! Heb je nog leuke, goede spullen voor de Tombola? Deze kun je ‘s ochtends inleveren bij het secretariaat.

Flyball

Is je spaniel gek op tennisballen? Werkt hij of zij graag voor je? Dan is flyball echt iets voor jullie!

Flyball is een sport waarbij je hond over vier hindernissen springt. Aan het einde van die vier hindernissen staat een apparaat waarin een tennisbal zit, je hond maakt een mooie draai op het apparaat, neemt de bal mee en springt terug over de vier hindernissen. Je kunt flyball vergelijken met een estafette, maar dan met honden. Marlies ter Ellen leert je de grondbeginselen van deze sport.

Standhouders

Coatkammen

Elly van der Starre is aanwezig met coatkammen. Deze hebben diverse tandafmetingen en worden zorgvuldig getest op veiligheid en kwaliteit. Tevens zijn de kammen door hun vorm weinig belastend op de pols, elleboog en schoudergewrichten van de trimster of de baas.

Zie ook: www.corelliwildstar.nl

ELSA: Halsbanden, hondentuigen

Liesbeth Kuipers maakt fleurige halsbanden, hondentuigen en andere accessoires. Het is mogelijk om halsbanden naar eigen smaak samen te stellen en te bestellen.Zie ook: http://home.kpn.nl/kuipers026/

Hondenfotografen

Wil je graag een mooie foto van je hond? Of van je hond(en) en jezelf of je kinderen? Marion en Marco maken foto’s in een “studio-op-locatie” en ook tijdens de dag op het terrein. De foto’s kun je later bekijken en bestellen via een speciale website. Je kunt kiezen uit allerlei formaten en zelfs ook foto’s op canvas bestellen. Vraag de fotografen naar een kaartje met de website en het wachtwoord!

Paula’s Pet Store: Accessoires en snacks

Paula Stuurman maakt en verkoopt handgemaakte hondenriemen, halsbanden en speeltjes van Multi-lijn voor uw huisdier en eventueel kan het ook naar uw eigen wens samengesteld en gemaakt worden. Zie ook: www.paulaspetstore.nl

Jachtkleding online: Jachtbenodigdheden en hondenvoer

De Waltakke heeft een jachtwinkel op haar eigen terrein. Hier kunnen kleding, schoenen, dummy’s, fluitjes en andere jachtbenodigdheden worden aangeschaft. Zie ook: www.jachtkledingonline.nl

Fleece Hondenspeeltjes

Marleen de Jong maakt van fleece o.a. diverse speeltjes, riemen, tuigjes en halsbanden op maat. Ook kan je bij haar terecht voor kussens in ieder gewenst format (met of zonder naam) snuffel/puzzelkleden, knuffels en snuggle bags. Zie ook: www.fleecehondenspeeltjes.nl

Whoofers: Hondenstickers

Een Whoofer is een must have om jouw liefde voor je hond te tonen. Jopie Denissen verkoopt hoge kwaliteit folie stickers van je hond. De stickers kunnen gepersonaliseerd worden naar eigen wens.

Zie ook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012196458627&fref=ts

 RC-logo

*Aan het programma wordt nog gewerkt. Houd de website in de gaten voor wijzigingen

 

Deelnemen?

Ben je geen lid van onze vereniging, of heb je geen Engelse Cocker Spaniel? Ook dan ben je van harte welkom met of zonder viervoeter.

 

Wil je deelnemen, dan vragen we je je aan te melden voor het evenement via de Facebookgroep onder vermelding van het aantal bezoekers en honden. Ook kun je een mail sturen naar Monique Vos (monique.vos@telfort.nl), onder vermelding van de volgende gegevens:

 

Naam bezoeker(s)

Naam hond(en)

 

Bellen kan ook: 06-12 91 64 18 (na 19:00 uur)

 

Voor iedere deelnemer ligt een welkomstpakketje klaar.

 

Activiteitencommissie VLECS