VLECS

Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniël

Opgericht februari 2011


VLECSdag 26 september 2015

 

VLECS-dag

Een dag vol plezier voor en door liefhebbers van de Engelse Cocker Spaniel

Wil jij je Engelse Cocker Spaniel een super leuke dag laten beleven en zelf in contact komen met andere liefhebbers en fokkers van dit geweldige ras? Dan is de VLECS-dag zeker iets voor jou!!!

 

Op zaterdag 26 september 2015 wordt het terrein Hondenvereniging Zeewolde omgetoverd tot een paradijs voor Engelse Cocker Spaniels en hun baasjes.

 

Locatie:                  Hondenvereniging Zeewolde

Navigatie adres:       Baardmeesweg 4b, 3899 XS Zeewolde

Tijdstip:                   tussen 10.30 en 16.00 uur

Entree:                    € 2,50 per deelnemende hond, te betalen op de dag zelf

 

Programma*

Jachtworkshop

De Engelse Cocker is gefokt om wild in dicht terrein op te stoten en uit de dekking te jagen. De lange oren zijn van belang voor het volgen van geursporen in dichte bosjes. Het zal iedere eigenaar dan ook opvallen dat zodra zijn Engelse Cocker Spaniel buiten is, de neus naar beneden gaat om geuren op te sporen. Douwe Dijkstra neemt je mee in de wereld van de jachthondensport.

Puzzelplezier

Een aantal laagdrempelige puzzeltjes voor baas en spaniel!

Hondenkeuring

Heb je je hond als eens laten keuren op een show? Hoor de ins-en outs van het showen van Marco Boekweit en laat je spaniel beoordelen door Adele Werten en Elly van der Starre, zelf fokkers en groot liefhebbers van het ras. Je ontvangt een verslag; er wordt niet gekwalificeerd. Schrijvers: o.a. José Gerards

Behendigheid, instructie

Maak kennis met behendigheid, onder de enthousiaste leiding van Danielle Nijp. Behendigheid is een hondensport waarbij de baas en zijn hond een parcours met hindernissen moet afleggen. Als het op wedstrijdniveau wordt gedaan, in een zo kort mogelijke tijd.

Hoopersworkshop

Hoopers is een relatief nieuwe hondensport die uit Amerika is overgewaaid. Het draait bij deze sport voornamelijk om de handelingsvaardigheden van de baas in samenwerking met de hond. Het parcours bestaat uit boogvormige hoepels, tonnen, targets, pionnen, hekjes en tunnels, en de hond wordt op afstand door het parcours gestuurd. In deze combinatie van gehoorzaamheid en behendigheid leert de hond zelfstandig te werken en na te denken. Door Annelies Peters

Fleecespeeltje

Speciaal voor kinderen; maak een fleecespeeltje voor je eigen hond! Eigen bijdrage: €1,- voor het materiaal.

Tombola

Koop een lot voor €1,- en maak kans op leuke prijzen! Heb je nog leuke, goede spullen voor de Tombola? Deze kun je ‘s ochtends inleveren bij het secretariaat.

Standhouders

Hondensnacks, speeltjes, penningen

Karin Bisschops heeft een stand met diverse leuke en lekkere artikelen en andere accessoires voor je hond.

Zie ook: https://www.facebook.com/MyTown.nl?fref=ts

Viltbeestjes: een mooie talisman van het haar van je spaniel

Judith Schmidt is grafisch ontwerper. In haar werk maakt zij veel gebruik van gerecycled materiaal. In opdracht maakt zij van het haar van geliefde huisdieren weer nieuwe beestjes.

Zie ook: www.whodith.nl

Coatkammen

Elly van der Starre is aanwezig met coatkammen. Deze hebben diverse tandafmetingen en worden zorgvuldig getest op veiligheid en kwaliteit. Tevens zijn de kammen door hun vorm weinig belastend op de pols, elleboog en schoudergewrichten van de trimster of de baas.

Zie ook: www.corelliwildstar.nl

Unieke tekeningen en gravures

Carlijn Berends maakt unieke tekeningen op papier, canvas en hout. Zij komt met verschillende snuisterijen met beeltenissen van cockers. Die kunnen uiteraard ook besteld worden met de beeltenis van uw eigen hond. Ook is het mogelijk om een tekening op een kledingstuk te laten drukken.

Zie ook: www.facebook.com/Dogarts

Halsbanden, hondentuigen

Liesbeth Kuipers maakt fleurige halsbanden, hondentuigen en andere accessoires. Het is mogelijk om halsbanden naar eigen smaak samen te stellen en te bestellen.Zie ook: http://home.kpn.nl/kuipers026/

Hondenfotograaf

Wil je graag een professionele foto van je hond? Laat dit dan gerust over aan Thora Burggrave Zie ook: www.HUIS-DIEREN-FOTO.nl

*Aan het programma wordt nog gewerkt. Houd de website in de gaten voor aanvullingen in het programma

 

Deelnemen?

Ben je geen lid van onze vereniging, of heb je geen Engelse Cocker Spaniel? Ook dan ben je van harte welkom met of zonder viervoeter.

 

Omdat we te gast zijn bij Hondenvereniging Zeewolde, willen we graag een indicatie van het aantal bezoekers. Wil je deelnemen, dan vragen we je je aan te melden voor het evenement via de Facebookgroep onder vermelding van het aantal bezoekers en honden. Ook kun je een mail sturen naar Monique Vos (monique.vos@telfort.nl), onder vermelding van de volgende gegevens:

 

Naam bezoeker(s)

Naam hond(en)

 

Bellen kan ook : 06-12 91 64 18 (na 19:00 uur)

 

Voor iedere deelnemer ligt een welkomstpakketje klaar.

 

Activiteitencommissie VLECS

Monique Vos

Mathilde Bottenheft

Monique Raggers

Danielle Nijp

Anneke Knobbout

Marjolein Breekveldt (bestuursvertegenwoordiger VLECS)