VLECS

Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniël

Opgericht februari 2011


12 januari 2014

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de nieuwjaarswandeling op zondag 12 januari 2014. 

De wandeling is voor iedereen die al lid is van VLECS en voor diegene die graag eens willen kennismaken met de mensen en de Cockers van VLECS. Iedereen mag mee, vrienden, kinderen en natuurlijk de honden. Doel is om gezellig te wandelen, andere mensen ontmoeten en natuurlijk de honden de tijd van hun leven te geven!! We verzamelen ons vanaf 12.45 uur, en zullen rond 13.00 uur van start gaan. Na afloop is er de gelegenheid om gezellig iets te nuttigen in Eetcafé Bar Le Coq.

 

Wanneer? Zondag 12 januari  vanaf 13.00 uur

 Startpunt Parkeerplaats P3, Boerestreek Appelscha (recreatieboulevard)

 Aanrijroute: Volg bij Appelscha de borden ‘Attractiepark Duinenzathe’en/of de borden met de nummers van de parkeerplaatsen.

 Afstand wandeling: 7 kilometer 

 

Over de wandeling

De meeste routes in dit gebied zijn grotendeels alleen toegankelijk met de aangelijnde hond. We gaan echter een route lopen uit het boekje van Nicky Gootjes, getiteld ‘wandelen met je hond’. Op deze route ten zuidwesten van Appelscha mag de hond wel loslopen, mits deze onder appèl staat. 

Over het Nationaal Park Drents-Friese Wold

Ten zuiden van Appelscha ligt het 6000 hectare grote Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het  is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Op de grens van beide provincies wisselen bos, heide, stuifzand en grasland elkaar af. In de bossen en op het Aekingerzand (alias de Kale Duinen) vliegt, kruipt en rent van alles. Onder andere de schuwe zwarte specht, het symbool van dit nationale park.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de volgende personen:

Monique Vos: 06-12916418
Danielle de Haas-Nijp: 06-30179720

 

Opgave vooraf is niet nodig